• Schone tegels

  Het Maastrichtse keramische tegelbedrijf Mosa produceert haar gehele collectie duurzaam in Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich hierdoor in de markt en is van toegevoegde waarde in verschillende custom designprojecten.

 • Principes voor duurzaam ontwerpen

  Onderzoeks- en ontwerpbureau Except heeft een unieke methode ontwikkeld voor duurzaam ontwerpen: Symbiosis in Development (SiD). 

 • De circulaire economie

  Grondstoffen raken op of zijn steeds moeilijker te winnen. Tegelijkertijd groeit wereldwijd het aantal mensen dat hoogwaardige producten kan betalen Met andere woorden: binnenkort is het gedaan met de consumptiemaatschappij. Tenzij we zo’n beetje alles opnieuw leren gebruiken.

 • Van de redactie

  Revolutie of evolutie, er is in ieder geval werk aan de winkel. Er start een denktank over het heden en de toekomst van het vak van communicatieontwerpers, en over hun rol als adviseur op het gebied van duurzame innovatie. 

 • Dan maar een offer

  Gastcolumnist Sybrand Zijlstra over de menselijke taak het milieuprobleem op te lossen en de specifieke rol die ontwerpers hier eventueel in kunnen spelen. 

 • Food for thought #33

  Gastcolomnist Andrea Fuchs over duurzame communicatie - Starbucks-koffiedik kijken. Duurzaam denken en communiceren én bakken met geld verdienen, kan het mooier? Of is het gewoon een ijskoude ondernemersstrategie gebaseerd op de kennis van menselijke gedragingen en verkooppsychologie? 

 • Onderzoek naar verduurzaming van Geesa BV

  Ontwerper Marleen Weststrate kreeg bij Geesa BV de opdracht om uit te zoeken hoe het bedrijf zich kon verduurzamen. Ze schrijft voor de Groene Offerte over het proces en geeft tips voor collega's die voor dezelfde uitdaging staan. 

 • Food for thought #32

  Gastcolomnist Anno Fekkes over duurzame communicatie - Je moet het sexy brengen. Dat geldt blijkbaar ook als je ontwerpers wilt informeren over duurzaam grafisch ontwerpen en communicatie. 

 • Goed van katoen

  Hoewel katoen een natuurlijk product is, is de milieubelasting ervan aanzienlijk groter dan die van veelgebruikte synthetische stoffen. Op het gebied van duurzaamheid is bij de productie van katoen nog een wereld te winnen. Mud Jeans levert een innovatieve bijdrage.