• Food for thought #33

  Gastcolomnist Andrea Fuchs over duurzame communicatie - Starbucks-koffiedik kijken. Duurzaam denken en communiceren én bakken met geld verdienen, kan het mooier? Of is het gewoon een ijskoude ondernemersstrategie gebaseerd op de kennis van menselijke gedragingen en verkooppsychologie? 

 • Onderzoek naar verduurzaming van Geesa BV

  Ontwerper Marleen Weststrate kreeg bij Geesa BV de opdracht om uit te zoeken hoe het bedrijf zich kon verduurzamen. Ze schrijft voor de Groene Offerte over het proces en geeft tips voor collega's die voor dezelfde uitdaging staan. 

 • Food for thought #32

  Gastcolomnist Anno Fekkes over duurzame communicatie - Je moet het sexy brengen. Dat geldt blijkbaar ook als je ontwerpers wilt informeren over duurzaam grafisch ontwerpen en communicatie. 

 • Goed van katoen

  Hoewel katoen een natuurlijk product is, is de milieubelasting ervan aanzienlijk groter dan die van veelgebruikte synthetische stoffen. Op het gebied van duurzaamheid is bij de productie van katoen nog een wereld te winnen. Mud Jeans levert een innovatieve bijdrage. 

 • Duurzaam ontwerp in India #1

  Groene Offerte redacteur en textielontwerper Eline Groeneweg woont en werkt in zowel Nederland als India. Ze doet regelmatig verslag van haar ontmoetingen, observaties en overpeinzingen die ze in India heeft. Deze keer een beschrijving van een project aan het National Institute of Fashion Technology waaraan ze gastdocent is.

 • Nanobuisjes bieden megakansen

  Nanotechnologen hebben het sterkste materiaal ter wereld uitgevonden: koolstofnanobuizen. De doorbraken in de wereld van deze minuscule bouwsteentjes volgen elkaar in rap tempo op en de mogelijkheden lijken onbeperkt. Er moeten alleen nog wel wat nuttige producten volgen.

 • Towards a green design brief

  Het stellen van duurzame doelen door ontwerpers en opdrachtgevers: daar begint een duurzaam ontwerp mee. Maar hoe doen ze dat, wat zijn er voor tools, en wat moet vooral nog ontwikkeld worden? Marijn Goemans vertelt over het onderzoek dat ze vanuit de TU Delft doet voor de BNO en Groene Offerte. 

 • Duurzame mode: go slow

  Duurzaamheid en mode zijn lange tijd gezien als tegenstrijdige of op zijn minst paradoxale fenomenen. Maar slow fashion designers bewijzen dat groen, eerlijk en mode goed samengaan. En dat verdient navolging, vindt Lynsey Dubbeld, trendanalist en auteur van het boek ‘Mode voor morgen. Duurzame kleding in Nederland’.

  Duurzaamheid en mode zijn lange tijd gezien als tegenstrijdige of op zijn minst paradoxale fenomenen. Maar slow fashion designers bewijzen dat groen, eerlijk en mode goed samengaan. En dat verdient navolging, vindt Lynsey Dubbeld [link naar: www.modevoormorgen.nl], trendanalist en auteur van het boek ‘Mode voor morgen. Duurzame kleding in Nederland’. [link naar: www.uitgeverijmooimedia.nl/Uitgeverij_Mooi_Media/Boeken/Artikelen/2012/10/16_Mode_voor_morgen.html]

 • Verlichting voor allerarmsten

  Zonnecellen leveren nog maar een marginaal deel van de energie voor Nederlandse huishoudens. Maar in landen met méér zon en minder elektriciteit, is een ware revolutie aan de gang. Ledlampen op zonne-energie brengen licht in de duisternis voor miljoenen arme huishoudens.