Duurzame beursstand

Facts

Sensid tekende voor de duurzame beursstand van softwarebedrijf Planon op Vakbeurs Faciitair 2011. De standconstructie is gemaakt van gebruikte steigerbuizen en steigerhout.

Het ontwerp

Planon vroeg Sensid om een ecologisch duurzame beursstand die bezoekers en standbemanning de gelegenheid zou geven om Het Nieuwe Werken ter plaatse in de praktijk te brengen. Relaxte overlegsituaties voorzien van de technische faciliteiten om de software van Planon te bekijken. Sensid ontwierp en realiseerde een toegankelijke beursstand die in diverse vormen een tweede of zelfs derde leven krijgt.

De materialen zijn na het afbreken van de beursstand verwerkt in het duurzame interieur van de WSPA dat door Sensid werd ontworpen en gerealiseerd.

Ambities en doelen

Duurzaamheid is een belangrijke issue voor Planon. De organisatie krijgt veel te maken met duurzaam inkopende klanten en Het Nieuwe Werken - dat ook duurzame invalshoeken kent - is een werkvorm die door de software van Planon wordt gefaciliteerd.

Sensid houdt zich exclusief bezig met duurzame concepten en duurzaam design. En enkele van de Sensid interieurarchitecten hadden uitgebreide ervaring met het ontwerpen van beursstands. Het concept voor een duurzame Planon stand was daarom snel geboren.

De uitvoering

Sensid ontwerpt vanuit een people, planet, profit denkraam. Bij deze beursstand werd het people aspect vertaald naar toegankelijkheid en uitstraling. En dat was ook wat wij terug kregen van standbemanning en -bezoekers: een toegankelijke en gezellige omgeving waarin het (onder het genot van lekkere koffie en Bossche bollen) goed overleggen was.

Het planet aspect werd ingevuld door het gebruik van duurzame materialen en ook door het gegeven dat meubelen en materialen na gebruik opnieuw worden toegepast in andere projecten. Zo worden de steigerbuizen en -planken verwerkt tot meubilair voor de WSPA in Den Haag. 

Het profit aspect van deze stand vertaalde zich naar het tegemoet komen aan een uitdagend budget. 

Reacties

Zelf een reactie geven? Meld je aan of login

Sensid


Sensid | sustainable concepts & design

Waardeer

Deel

LinkedIn Twitter Facebook Email

Gerelateerde cases

Gerelateerde pagina's