Filter Factory

Facts

Filter Factory is een statement over het weggooigedrag van rokers. Vogels eten peuken op, omdat ze denken dat het voedsel is. Daardoor sterven ze.

Het ontwerp

Filter Factory is een statement over het weggooigedrag van rokers. Een gemiddeld roker gooit jaarlijks 2,5 kilo sigarettenpeuken op straat. Vogels eten deze sigarettenpeuken op, omdat ze denken dat het voedsel is. Daardoor sterven ze.

Anderzijds gebruiken vogels de filters ook op een slimme manier, voor het bouwen van hun nesten. Omdat de filters bestaan ​​uit een synthetische vezel, houden ze de eieren warm. Bovendien zorgt de nicotine ervoor dat bloedzuigers,die de kuikens doodzuigen, het nest niet binnendringen.

Het is mijn doel om rokers bewust maken van hun weggooigedrag en hen te belonen voor hun goede gedrag in plaats van hen te bestraffen voor slecht gedrag. Bij het deponeren van een sigarettenpeuk in de machine, ziet de roker hoe zijn peuk versnipperd wordt. Tegelijk gaat de teller omhoog. Elke driehonderdste sigaret, gaat een deurtje open en kan de gelukkige roker een vogelhuisje meenemen naar huis.

De nestkastjes worden gemaakt in een soort van groot wafelijzer. De versnipperde sigarettenfilters worden in het wafelijzer gesmolten en tot een vogelhuisje geperst.

filterfactory1

filterfactory2

filterfactory3

filterfactory5

filterfactory6

filterfactory7

GO play

Reacties

Zelf een reactie geven? Meld je aan of login

Isaac Monté

Ontwerpbureau
Zuid-Holland

Waardeer

Deel

LinkedIn Twitter Facebook Email

Gerelateerde cases