The Green Design Competition

'The Green Design Competition' is gestart. Schrijf je in voor de ondernemerswedstrijd voor 'groen design'.

The Green Design Competition Promo Video from The Green Fashion Competition on Vimeo.

The Green Design Competition is een competitie voor ondernemers in de ontwerpindustrie, voor individuele ontwerpers (en teams) met een visie van hoe de toekomst in design eruit zou moeten zien. Het doel van de competitie is getalenteerde ondernemers te vinden wiens doel is een nieuw product te creëren die de biodiversiteit ondersteund. 

Hans Robertus, directeur van Dutch Design Week, lichtte bij de lancering toe: 'The Green Design Competition moet een verandering initiëren naar een ecologische designindustrie. Wij zijn er van overtuigd dat ontwerpers door middel van co-creatie gezamenlijk kunnen bijdragen aan een meer ecologische economie.'

De inschrijving voor The Green Design Competition is geopend tot 10 februari 2012. Deelnemers ontwerpen een product en schrijven een businessplan waarin zij uitleggen hoe hun ideeën bijdragen aan biodiversiteit. Het 'groene' karakter kan zowel besloten liggen in het concept en de productie als in de gebruiksfunctie van de producten.

De ondernemerswedstrijd bestaat uit twee categorieën:
-De eerste categorie is bedoeld voor designers die op dit moment al werkzaam zijn in de designindustrie en hun bedrijf (internationaal) naar een hoger plan willen tillen. De eerste prijs in deze categorie bedraagt 25.000 euro.
-De tweede categorie is er voor jonge en startende ontwerpers die bezig zijn een onderneming op te zetten. Zij maken kans op 15.000 euro.

Juryleden The Green Design Competition:

-Jurgen Bey 
Designer and founder Studio Makkink & Bey, director Sandberg Institute and ambassador The Green Design Competition
-Max Bruinsma 
Editor in Chief, Items 
-Simona Rocchi 
Senior Director Design for Sustainability, Philips 
-Thomas Verhagen 
Programme Leader at Dialogues House ABN AMRO
-Louise Vet 
Director at NIOO KNAW
-Paul Vetter 
Representative from the Dutch ministry of Economic Affairs, Agriculture and Innovation 
-Simone de Waart 
Director, Material Sense 

Creatieven met een visie op 'de toekomst van design' kunnen zich tot 10 februari 2012 individueel of als team inschrijven. Voorwaarden en meer informatie over (deelname aan) de wedstrijd is te vinden op www.thegreendesigncompetition.com.

Reacties

Zelf een reactie geven? Meld je aan of login