Over GO

Welkom op de Groene Offerte, dé kans voor ontwerpers en hun opdrachtgevers om samen aan de slag te gaan met duurzaamheid. Lees hier alles over De Groene Offerte.

Toch nog vragen? Laat het ons weten via groeneofferte@bno.nl

Tags

 • GO play

  GO play. Maak een éénminutencase, zorg samen voor een stortvloed aan inspirerende duurzame oplossingen!  

 • De Groene Offerte redactie

  Achter de Groene Offerte gaat een team van actieve redacteuren schuil. Bekijk wie er in de redactie zitten.

 • Het idee achter de Groene Offerte

  'Als ontwerper sta ik aan het begin van de keten, dus kan ik veel betekenen op het gebied van duurzaamheid. Maar waar haal ik de knowhow vandaan, en hoe krijg ik mijn opdrachtgevers zo ver om mee te doen?' Deze vraag vormt de basis van het ontstaan van de Groene Offerte.  

 • De mensen achter de Groene Offerte

  De Groene Offerte is een initiatief van ontwerpers Arjan Hilgersom (Team Hilgersom), Autobahn en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). De organisatie van de Groene Offerte online en offline ligt bij BNO en wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van vele anderen.

 • Duurzaamheid van de Groene Offerte

  De belangrijkste verdienste van de Groene Offerte op het gebied van duurzaamheid is het doel van dit initiatief: het helpen en stimuleren van ontwerpers en ondernemers op het gebied van duurzaamheid. In de uitvoering van het project houden we daar zelf ook zoveel mogelijk rekening mee.

 • Duurzaamheid volgens de Groene Offerte

  Er bestaat geen handleiding voor een honderd procent duurzaam ontwerp. Volgens ons gaat duurzaam ontwerpen vooral over bewuste keuzes maken, en rekening houden met de gevolgen daarvan voor het milieu, en op sociaal-cultureel en financieel gebied.

 • Waaruit bestaat de Groene Offerte?

  De Groene Offerte is allereerst een website, of liever: een community die cases, kennis en ervaringen deelt. De Groene Offerte is er ook offline. De BNO en de diverse partners organiseren bijeenkomsten die inhaken op wat er binnen de community leeft.

 • Voor wie is de Groene Offerte?

  De Groene Offerte is primair ontwikkeld voor ontwerpers. Zowel voor ontwerpers die zich voor het eerst oriënteren op het thema, als voor ontwerpers die jarenlange ervaring hebben met duurzaam ontwerpen.

 • Wat is de Groene Offerte?

  De Groene Offerte is dé kans om samen aan de slag te gaan met duurzaam ontwerpen en duurzaam ondernemen. De website is een startpunt en een concreet hulpmiddel.