Een duurzaam sluitsysteem met een sluitplan op maat

Een duurzaam sluitsysteem met een sluitplan op maat

Een sleutelplan of sluitplan doet effectief dienst als sluitsysteem. Zo kan je heel precies vastleggen dat ruimtes uitsluitend worden betreden door daartoe bevoegde personen. Het hanteren van een dergelijk plan biedt veiligheid en dat kan in veel situaties onmisbaar zijn. Een matrix maakt het mogelijk om voor elke ruimte in kaart te brengen, hoe de toegang vastgelegd moet worden. Bovendien kan via matrix worden bepaald welke beveiligingsklasse de cilinder dient te hebben.

Mogelijkheden sluitsysteem

Geheel naar wens kan een sleutelplan worden vormgegeven op drie verschillende manieren.

De keuze voor een sluitsysteem kan uiteenlopen van:

  • een hoofdsleutel (HS)
  • een centrale hoofdsleutel (Z)
  • een generale hoofdsleutel (GHS)

Toepassing hoofdsleutels

Een hoofdsleutel geeft de beheerder toegang tot alle deuren die in het plan zijn opgenomen. Andere gebruikers hebben dan een aparte eigen sleutel voor de ruimtes waar zij mogen komen. Bij een centrale hoofdsleutel kan de gebruiker met die hoofdsleutel alle ruimtes openen die op zijn naam staan. De meest uitgebreide vorm van een sluitplan is die, waarbij gebruikgemaakt wordt van een generale hoofdsleutel.

Generale hoofdsleutel

Met een generale hoofdsleutel is het mogelijk om alle deursloten, die onderdeel zijn van het sluitplan, te openen. Daarnaast vindt er in dit systeem een onderverdeling plaats in groepen. Per groep wordt bepaald welke toegangsrechten van toepassing zijn. Binnen jouw bedrijf kan jij dus heel specifiek vastleggen hoe je de verdeling van de toegang wilt organiseren.

Veiligheid sleutelplan

De keuze voor een sleutelplan wordt gemaakt op basis van de benodigde veiligheid. Voor het sluitsysteem zijn gecertificeerde veiligheidssloten en bescherming tegen kopiƫren van sleutelprofielen essentieel. Hiermee kan een optimale werking van het sluitsysteem worden gewaarborgd.

Politie keurmerk Veilig Wonen

Een goed werkend duurzaam sleutelplan kan worden voorzien van sloten met een SKG** cilinder, mits deze cilinders met SKG*** deurbeslag worden gecombineerd. Een tweede mogelijkheid is een SKG*** cilinder met SKG*** deurbeslag. Om de kosten binnen de perken te houden, is voor binnendeuren een keurmerk in veel gevallen overbodig. Start vandaag nog met het opzetten van jouw sluitsysteem en verbeter de veiligheid van jouw ruimtes. Met een duurzaam sleutelplan ben je langdurig verzekerd van een goede beveiliging van jouw te beveiligen ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *