Hoe milieuvriendelijk is jouw stad?

Hoe milieuvriendelijk is jouw stad?

Hoe duurzaam is jouw stad? Het is natuurlijk lastig om exact te meten hoe milieuvriendelijk de stad of dorp is waarin je woont. De manier waarop inwoners met de natuur en onze leefwereld omgaan is natuurlijk per persoon verschillend. Toch zijn er gelukkig manieren om te herkennen in hoeverre een dorp of stad milieuvriendelijk is.

Parken

Bestaat je stad of dorp alleen maar uit dichtbevolkte woonwijken? Of is er ook ruimte voor natuur parken en bossen? Als je woonplaats nauwelijks een beetje groen is, dan is het antwoord vrij snel duidelijk.

Zuinig

Hoe meer bossen en parken je woonplaats bezit, hoe duurzamer de stad of dorp is. Toch zegt dit lang niet genoeg over hoe milieuvriendelijk de inwoners zijn. Echter is het wel mogelijk om daar een kleine indruk van te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de daken. Doen de inwoners van je woonplaats aan zonnepanelen kopen?  Het is een duurzame investering waarbij op lange termijn het geld makkelijk terugverdiend wordt.

Openbaar vervoer

Een andere manier om te herkennen hoe milieuvriendelijk je stad of dorp is, is door na te gaan of je woonplaats beschikt over een goed openbaar vervoer netwerk. Als die goed is geregeld hoeven namelijk minder mensen  de auto te pakken om zich te verplaatsen. Het is algemeen bekend dat de auto stoffen uitstoot die de gezondheid van de mens en dier aantast. Daarnaast is het natuurlijk ook slecht voor het milieu.

Hoe meer parken en bossen , hoe groener de stad of dorp is. En hoe milieuvriendelijker je woonplaats er daardoor natuurlijk uitziet. Een soortgelijke conclusie kun je ook trekken bij de hoeveelheid zonnepanelen op de daken. Hoe meer je er ziet, hoe duurzamer de inwoners proberen te leven. Daarnaast verdienen huishoudens de zonnepanelen prijs makkelijk terug waardoor zij op een milieuvriendelijke manier geld besparen. Verder geeft het openbaar vervoer een goede indruk van hoe duurzaam je woonplaats is. Hoe beter die geregeld is, hoe minder noodzakelijk het is om met de auto te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *