Hoe richt je je huiskamer in?

Hoe richt je je huiskamer in?

Het inrichten van de woonkamer is niet zo eenvoudig. Hoe doe je je huiskamer groter late lijken? Hoe groot moet het vloerkleed zijn? Ronde of vierkante tafel? Met deze 8 tips maak je van je woonkamer de meest comfortabele plek in huis.

 1. Maak de woonkamer groter

Voor een optisch grotere kamer zijn de kleuren die je gebruikt het belangrijkste. Een geheel zwarte kamer geeft een veel minder ruimtelijk gevoel dan een lichtgekleurde kamer. Kies voor (gebroken) wit, roze en andere natuurlijke tinten. Blijf uit de buurt van donkere kleuren zoals zwart, bruin of donkergroen.

 2. Zo kies je de juiste kleuren voor je woonkamer

De kleur van het interieur bepaalt in grote mate de sfeer. Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren en baseer daar je kleurkeuzes op. Houd bijvoorbeeld de kleuren van de woonkamer over het algemeen rustig, maar kies een accentkleur die je terugziet op een kleine muur en accessoires. Zo houd je de woonkamer in balans en voeg je toch kleur toe! Het is ook erg leuk om verschillende kleurencombinaties te combineren of te mixen. Zo maak je jouw woonkamer helemaal van jou!

Breng licht in je huis in deze donkere dagen met elegante licht strips. Dit kan je doen door lichtdoorlatend raamdecoratie kopen of licht filterende raamdecoratie zoals aluminium jaloezieën.

 3. Hoekbank versus rechte bank

Of je kunt kiezen voor een hoekbank of een rechte bank hangt af van de grootte van je woonkamer. Heb je een ruime woonkamer? Dan past de hoekbank goed in de ruimte, want je vult wat ruimte. In een wat kleinere woonkamer maakt een hoekbank de ruimte al snel voller en past een 2,5-zits bank beter bij het geheel. Wil je toch instappen in 2,5 zitplaatsen en is er te weinig ruimte? Dan kan een groot bed een uitkomst zijn. Het kan ’s avonds worden aangetrokken en bezoekers kunnen er ook een kopje koffie op drinken. Je kunt ze gemakkelijk door de kamer verplaatsen en onder een andere bank stoppen.

tip: zorg voor consistentie in het kleurgebruik. Als kleuren je interesseren, kies dan een donkere vloer met lichte muren of andersom.

Tip: Denk goed na over de basis. Welke richting wil je op, wat vind je leuk en past het? Maak bijvoorbeeld een moodboard met je favoriete kleuren, vloerdesign en stoffen en combineer deze. Als het past en je het leuk vindt, blijf er dan bij. Zodra je afwijkt van de gekozen kleuren, verlies je al snel de eenheid van de ruimte. Als sommige kleuren samen vloeken, zie je dat meteen en maak je andere keuzes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *