De effecten van de klimaatverandering zijn al jaren lang te voelen. Zo draagt uitstoot van broeikasgassen bij aan de opwarming van de aarde. Deze uitstoot wordt veroorzaakt door bij de productie in bijvoorbeeld de landbouw industrie en metaalindustrie. Sinds 1998 wordt he dan ook het steeds warmer op aarde met 2015 als warmste jaar tot nu toe gemeten. Door de klimaatverandering stijgen de zeespiegels en smelt het ijs op de noordpool wereldwijd. De afgelopen twintig jaar alleen al waren zo’n 80 procent van de rampen te danken aan tsunami’s en aardbevingen. Om de klimaatverandering tot een halt te brengen, zijn er verschillende initiatieven gestart om menselijke activiteiten te verduurzamen. Het installeren van zonnepanelen op daken is daar een voorbeeld van.
De voordelen van zonnepalen
Naast dat de zonnepanelen beter zijn voor het milieu, zijn er ook andere redenen waarom een zonnepaneel goed is. Door de installatie van zonnepanelen stijgt de waarde van een woning. Een huis met al geïnstalleerde zonnepanelen n is dan ook een pluspunt bij het verkopen van een woning. Daarbovenop, zijn zonnepanelen rendabel, waardoor het geld die in de zonnepanelen is gestoken, na verloop van tijd weer kan worden terugverdient. Verder beschik je door zonnepanelen over groene stroom die altijd aanwezig is. Ook zijn zonnepanelen meestal binnen een dag te installeren. Als het gaat om schoonmaken valt het bij zonnepanelen mee. Tot slot, is er voor de panelen geen speciale onderhoud nodig naast de regelmatige beurt.
De werkwijze van zonnepanelen
Zonnepanelen zorgen ervoor dat lichtstralen direct worden omgezet in stroom. Dit komt doordat lichtstralen via kabels naar de omvormer worden geleid, waarnaar deze lichtstralen worden omgezet naar wisselstroom. Een goede elektricien kan dit goed voor u instaleren. Zoals Timmer Elektriciens Lunteren. Door middel van dit wisselstroom kan de elektriciteit die uit de zonnepanelen wordt gehaald, direct in een huis worden genuttigd. Des te meer zonlicht, des te meer elektriciteit je kan gebruiken voor in de woning. Maar treur zeker niet op dagen dat het sneeuwt of regent. Diffuus licht werkt namelijk ook bij zonnepanelen. Dit licht krijg je meestal door nevel of wolken, die ervoor zorgen dat het zonlicht niet de aarde bereikt. Het licht wordt dan namelijk gelijkmatig verbroken door dus bijvoorbeeld wolken of nevel, waardoor er dus geen directe zonnestraal op de aarde schijnt.