Duurzaam warm huis met warmtepomp

Duurzaam warm huis met warmtepomp

Elektrisch verwarmen maar dan duurzaam. Een warmtepomp is een nieuwe manier van duurzaam leven. Met zo’n elektrische verwarming krijgt jouw huis warm water in zowel de badkamer als keuken. Door buitenwarmte te gebruiken, wordt jouw klimaatimpact een stuk kleiner. Een warmtepomp is dus zeker een duurzame ontwikkeling die bijdraagt aan een groen huis.

Bij groene offerte kun je offertes aanvragen voor drie verschillende warmtepompen. Ten eerste heb je een water/water warmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van de warmte van de zon die is opgeslagen in de aardbodem en is daardoor zeer duurzaam. Met een water/warmte pomp zorg je voor een optimaal klimaat in huis want de pomp zorgt niet alleen voor het binnenklimaat, maar ook voor koeling in de zomer. De tweede warmtepomp waar je groene offertjes voor kunt aanvragen is een ventilatielucht/water warmte pomp. Deze pomp werkt juist op de ventilatie van het huis. Waar de eerste pomp gebruikt maakt van warmte van de zon, wint deze pomp de energie juist terug uit de ventilatie van het huis. Hier kan nog buitenlucht aan toegevoegd worden. Deze ventilatielucht/water warmtepomp is een energiezuinige oplossing voor de verwarming vanwege het gebruik van de aanwezige ventilatielucht. Verder zijn beide warmtepompen duurzaam vanwege het gebruik van de buitenlucht, en het feit dat deze pompen weinig tot geen gas gebruiken.

Groene offertes warmtepomp

Behalve duurzaam verwarmen via water/water en ventilatie, kun je er ook nog voor kiezen om een offerte voor een lucht/water warmtepomp aan te vragen. Een lucht/water warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht waardoor je huis ook op deze manier op een duurzame manier wordt verwarmd, verkoeld en wordt voorzien van warmtapwater. Ben je geïnteresseerd in duurzame ontwikkelingen zoals deze voor je huis of kantoorpand? Er zijn verschillende partners die mogelijkheden bieden voor het installeren van deze warmtepompen. Inmiddels zijn er al meer dan 180.000 duizend huishoudens in Nederland die beschikken over zo’n duurzame oplossing.  Op groene offerte vindt je offertes voor verschillende soorten duurzame toepassingen in Nederland, behalve voor duurzaam eten. Zo maken we samen de maatschappij een stukje duurzamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *